נעים מאוד, שמי מור, דיאטנית קצת אחרת, וחובבת אוכל מושבעת. סיפור האהבה שלי עם האוכל התחיל ממש ממש מזמן. בתור ילדה תמיד אהבתי להיות במטבח, לעזור לאמא להכין שניצלים, לפתוח את הארונות ולגלות מה היא קנתה השבוע. הייתי ילדה מלאה, עם המון שמחה בפנים אבל גם עם לא מעט עצב כשהייתי מסתכלת במראה.
אני חושבת שההתעסקות הזאת עם האוכל, עם הגוף, הובילה אותי לחפש דרך שבה אהיה מסוגלת לחיות עם זה בשלום. עם הזמן האהבה הזו לאוכל גדלה והתחלתי לבשל ולאפות. התאהבתי בעולם הפטיסרי, הקינוחים שדורשים זמן והקפדה, אלה שאין אדם שיכול לעמוד בפניהם. זו הבריחה שלי, האהבה שלי…
אז איך? איך משלבים את האהבה הזו עם הרצון להיות אישה בריאה, עם הרצון להיראות כמו שאני מדמיינת שאני יכולה להיראות? איך משתחררים מכל המחשבות האינסופיות האלו?
אז הלכתי ולמדתי, למדתי המון וחוויתי על עצמי המון. למדתי תואר ראשון בתזונה קלינית (B.Sc) והרגשתי שזה ממש לא מספיק. המשכתי לתואר שני בתזונה בריאות והתנהגות (MAN), למדתי טיפול התנהגותי קוגניטיבי (CBT), וגישות מתקדמות יותר להנעת אנשים לעבר ובתוך השינוי שהם כל כך כמהים לו, כמו תרפיית הקבלה והמחוייבות (ACT), למדתי פסיכותרפיה בינאישית, את תורת המוטיבציה, טיפול נרטיבי, למדתי המון על הפרעות אכילה, על אכילה מודעת, כלים להמצאות בהווה מעולם הבודהיזם ועוד.
למדתי חקרתי והתנסתי על מנת לגבש תכנית וכלים שיאפשרו להפוך את התיאוריה הלא נגישה, שהופכת את האוכל שלנו למספרים, למשהו שהוא אנושי, טעים וישים ביום יום. וכדי שאוכל להנגיש לך הכל ולאפשר לך לצאת לכיוון השינוי המיוחל שלך.
כיום אני בעלת קליניקה פרטית. מתמחה באכילה רגשית וקידום אכילה שפויה בגישת ה-Non Diet – בלי דיאטה. מלווה זוגות ונשים משלב תכנון ההריון ועד לאחר הלידה, ומעבירה קורסים וסדנאות בתחום האכילה המודעת.
השקפת העולם שלי
אני מאמינה שתפריט או ספירת קלוריות הם *לא* הנוסחה שתביא אתכם לאן שאתם רוצים. החיים יותר מדי דינאמיים ומלאים בפיתויים שזה פשוט לא פשוט לעקוב אחרי תפריט.
אז מה כן?
להגיע להכרות עם הגוף שלכם ולהבין מה מניע אתכם לאכול את מה שאתם אוכלים, להבין שאורח חיים בריא הוא לא משהו זמני כמו שדיאטה מוגדרת היום.
דיאטה היא מילה שמגיעה מלטינית, ופירושה אורח חיים. היום המשמעות של המילה הפכה למשטר תזונה זמני שאדם עומד בו כדי להשיג מטרה מסוימת. הלכה למעשה, במרבית המקרים דיאטות מביאות לתוצאה ההפוכה.
המטרה שלי היא לעזור לך להתגבר על הקשיים שבדרך ולהגיע להבנה שלאכול מאוזן ובריא זו לא תורה מסיני. אפשר להגיע לזה גם במצבים של שפל וגם בתקופות של חגיגות ושמחות.